Voor de omwonenden

Voor de inwoners van Heesch, Geffen en Vinkel:
– Op deze website zullen we hulp gaan bieden aan mensen die hun bezwaren richting de gemeente(n) vorm willen geven.
– De inzage termijnen van het Voorontwerp Bestemmingsplan (VBOP) en de milieu effect rapportage (m.e.r.) zijn al ingegaan en u hebt tot uiterlijk 13 augustus 2019 om uw bezwaren kenbaar te maken! Zie https://heeschwest.nl/inspraakronde-plannen voor hoe u uw reactie bij uw gemeente kunt indienen.

Enkele passages uit het (voorontwerp) bestemmingsplan:

– “Vanuit provinciaal belang is het nodig dat er op deze (middel) zware bedrijventerreinen ruimte is en blijft voor zwaardere bedrijvigheid met een zogenaamd NIMBY-profiel (Not In My Backyard), zoals afvalverwerkende bedrijven, mestbewerkingsinitiatieven en overige bedrijven die overlast naar hun omgeving kunnen geven.”

– ” en bestaande bedrijven die op hun huidige vestigingslocatie overlast opleveren voor de omgeving.”

– “Binnen de gemeente Bernheze, Oss en ‘s-Hertogenbosch zijn enkele bedrijven geïdentificeerd waarvan het gewenst is dat deze naar een meer geschikte locatie verplaatsen. Het gaat voornamelijk om bedrijven die actief zijn in de bouw, recycling en infrastructuur en hinder veroorzaken voor de omgeving. Heesch West is met de milieuruimte en grootschalige opzet een interessante opvanglocatie voor dit soort bedrijven.”

Het moge duidelijk zijn dat Heesch West, en daarmee onze woonomgeving, gebruikt gaat worden als dumpplaats voor bedrijven die elders niet (meer) gewenst zijn OMDAT ZE TEVEEL OVERLAST VEROORZAKEN.